Bok ljudi, Nije tajna da je koža redovito pilinga ključ za sjajnu kožu, ali jeste li znali da umjesto korištenja fizičkih pilinga kao što su pilingovi, kemijski eksfolianti koji koriste kiseline za ljuštenje kože mogu biti učinkovitije? Iako bi riječ kiselina mogla zvučati malo od stavljanja, ove kiseline ništa se bojati! Kemijski exfoliants, također poznati kao kiselinski toneri, uključuju niz različitih kiselina koje imaju različite prednosti. Danas ću vam reći sve što trebate znati o kemijskom pilingu, uključujući i različite kiseline koje se koriste, koje mjere opreza, a također dati nekoliko prijedloga o proizvodima koje možete koristiti!

1. Što su točno kemijski exfoliants?

Kemijski pilingovi djeluju pilingom kože kroz kombinaciju kiselina. Postoje dvije vrste kiselina, koje su alfa hidroksilne kiseline (AHA) i beta hidroksilne kiseline (BHA). AHA's su također poznate kao 'hrane kiseline', jer se izvode iz različitih prehrambenih proizvoda, dok se BHA često koristi za kožu s aknama.

2. Kako djeluju kemijski exfoliants?

Kemijski exfoliants djeluju kroz penetrirajući kroz gornji sloj kože, razbijajući veze koje zajedno drže mrtve stanice kože koje zauzvrat pomažu u otapanju ovih mrtvih stanica. Kada postoji manje mrtvih stanica kože, drugim riječima, kada se slojevi mrtve, glatke kože ispiru kemijski eksfoliant, to dovodi do zdravije, mlađe i ravnodušnije kože.

3. Koje kiseline se koriste u kemijskim pilingom?

Kao što je već spomenuto, glavne dvije vrste su AHA i BHA'S, ali postoje različite vrste AHA i BHA-a. Postoji pet glavnih tipova AHA koji uključuju glikolnu kiselinu, mliječnu kiselinu, jabučnu kiselinu, limunsku kiselinu i vinsku kiselinu.

Možda je najpopularnija AHA glikolna kiselina, koja se izvodi iz šećerne trske jer je najučinkovitija zbog svojih penetrirajućih svojstava koja su superiornija prema ostalim AHA-ima. Druga popularna AHA je mliječna kiselina, koja se dobiva od mliječnih proizvoda. Ima dobre sposobnosti vlaženja i također je odličan za osjetljive tipove kože. Što se tiče BHA, glavni je tip salicilne kiseline. BHA-ovi su slični AHA-ima, ali oni su topljivi u ulju dok su AHA-i topljivi u vodi, što znači da mogu prodrijeti kroz sebumni sloj.

4. Trebam li koristiti AHA ili BHA?

To ovisi o vašoj vrsti kože. Ako imate masnu, kožu s aknama, bolje je koristiti BHA-e. Budući da BHA ulazi kroz sebum, mogu otkloniti pore kako bi se oslobodili nakupljanja. Ako imate osjetljivu kožu, opet biste mogli koristiti BHA, a ne AHA, ali ako želite koristiti AHA, bolje je koristiti mliječnu kiselinu umjesto glikolne kiseline jer je to najprikladnije za osjetljivu kožu i može dovesti do manje nuspojave. Ako želite koristiti glikolnu kiselinu, nemojte zaboraviti započeti s manjom koncentracijom; iako je glikolna kiselina najučinkovitija, ona također može dovesti do nuspojava kao što je hiperpigmentacija.

5. Jesu li kemijski exfoliants bolji od fizičkih exfoliants?

Jednostavan odgovor je da. Dok kemijski exfoliants rade na staničnoj razini, fizički exfoliants rade samo na površinskom sloju kože; čišćenje ovog sloja previše snažno ili prečesto može ga oštetiti, što zauzvrat čini više osjetljivim na sunčevu svjetlost, što može dovesti do pitanja poput povećanja šansi za dobivanje raka kože i preranog starenja. To se, rekao je, postoje neke pilingice lica na tržištu koje ne sadrže oštre materijale i stoga su bolje za kožu. Pilingovi lica koji su nježni na koži i sadrže prirodne sastojke su one koje biste trebali koristiti. Većina komercijalnih pilinga sadrže mikroploče, male komadiće plastike.Ove mogu biti oštre na koži kada se brišete jer mogu stvoriti mikro-suze na koži, što znači da je izloženo neugodnim zagađivačima u zraku poput bakterija.

6. Postoje li mjere opreza koje trebam poduzeti s kemijskim pilingom?

Vi svibanj biti alergičan na određene kiseline pa pazite da provedete patch test prije primjene proizvoda na lice. Osim toga, AHA može učiniti vašu kožu osjetljivijom na sunčevu svjetlost pa pazite da uvijek primijenite SPF ako izlazite kasnije. Bolja ideja bila bi primjena AHA u večernjim satima, umjesto ujutro, jer bi to štitilo vašu kožu dalje. S druge strane, BHA su UV zrake dokaz, tako da ga možete nositi ujutro ili navečer. Iako su glikolne kiseline najučinkovitije, one također mogu biti najzamljivija na koži pa se pobrinite da započnete s manjim koncentracijama.

7. Koji kemijski exfoliants su najbolje koristiti?

Mnogo je na tržištu i budući da sam samo pokušao, ne mogu osobno preporučiti mnoge osim lica za laku ljepotu prve pomoći. Ovo je odličan proizvod jer dolazi u obliku pre-natopljenih jastučića, olakšavajući ga i bez gnjavaže. Ostali kemijski exfoliants / acid toners koji su također dobili rave recenzije uključuju Pixi sjaj tonik, koji sam čuo je malo jači od prve pomoći jastučići, kao i Mario badescu glikolna kiselina toner. Svi ovi proizvodi imaju recenzije na IMBB-u, stoga ih provjerite!

Nadam se da je ovaj članak bio koristan za vas i nadam se i da sam vas uvjerio da vam korištenje određenih kiselina na licu ne bi trebalo uplašiti, zapravo imaju nekoliko prednosti. Stvarno preporučujem svima da uključite kemijski eksfoliant / kiselinski toner u vašu rutinu sskincare jer sam siguran da ćete sigurno vidjeti pogodnosti! Hvala vam na čitanju i uskoro ću se vratiti s još jednom recenzijom!

Zbirka Sephora Zeleni čaj za čišćenje i piling pilinga Ribnjak pilinga obnavlja mokro čišćenje Towelettes Clarins nježni korektivni piling za čišćenje The Body Shop Britanski piling za tijelo pilinga od divljeg dijela tijela Ljekovita formula Tea Tree Control Piling lica Piling Kiehl's Deep Micro-Exfoliating tretman za kožu DIY 3-sastojak piling piling za čistu kožu

Radio Za Vas: Kelley Grace & Shonda Lamb | Želite Nas Kontaktirati?

Komentari Na Mjestu:

Korisne Informacije Jun 03 2020