Sve što ste željeli znati o kremama za sunčanje

Pozdrav mojim voli,

Zašto zimi zagađuju štetnije od onih u ljetnim mjesecima? Zato jer mislimo da nam nije potrebna krema za sunčanje tijekom zime. Ovo je uobičajena i ogromna pogreška koju većina nas ima.

U mom članku o osnivanju za njegu kože, naglasio sam da je krema za sunčanje važna kao i disanje. Što me osjećao ovako? Prije otprilike mjesec dana naletio sam na 20-ak studenata koji su patili od melanoma.

UV-oštećenja i genetika glavni su uzroci melanoma. Gotovo 75% smrtnih slučajeva raka kože uzrokovano je melanomom. Sunrays također uzrokuje zrelost starenja, oštećujući kožu i pridonosi 90% bora kože.

Sada je genetika nešto što je izvan naše kontrole, ali preskočiti nešto poput zaštite od sunca i izlagati se raku je smiješno. Znam da svi mislimo da je nama prilično rijetko, ali ne dajemo šanse za rak. Provjerite što je u vašim rukama. Baš kao što morate disati, morate koristiti zaštitu od sunca.

Branje krema za sunčanje može biti teško, ali ja ću ga slomiti za vas. Ovdje je vaš konačan vodič za zaštitu od sunca. 🙂

Postoje dvije vrste sunčanih zraka: UVA i UVB zrake. UVA zrake prodiru u vašu temeljnu stanicu kože kako bi izazvali preuranjeno starenje. Imaju duže valove i mogu prodrijeti kroz gotovo sve. UVB zrake su ono što možete kriviti vaše sunburns na! Oni imaju kraće valove, ali još uvijek su vrlo smrtonosni.

Sada je najlakši način da se zaštitite od opeklina korištenjem Sun Protection Factor (SPF). SPF djeluje kao mjera koja pokazuje koliko je izlaganja suncu moguće dopustiti prije nego što trebate ponovno primijeniti zaštitu od sunca. SPF vam štiti od UVB zraka.

Svaka 5 jedinica SPF iznosi 50 minuta zaštite od sunca. Dakle, SPF 15 znači 2,5 sati zaštite od sunca (to je minimalna količina SPF-a preporučena). Nabavite? Pročitajte i kupite SPF na temelju koliko često ste ga spremni primijeniti. Međutim, više od SPF 50 obično se ne preporučuje pa paziti. 🙂

Sada zabranjuju one UVA zrake. Jeste li ikada primijetili kako kreme za sunčanje kažu 'PA +, PA ++' itd.? To je ono što pomaže blokirati UVA zrake. PA + je najmanje zaštita gdje je maksimum PA +++. Možete odabrati svoj PA faktor na temelju količine izloženosti suncu koju dopuštaš. Ali pazite da vaša krema za sunčanje ima dobru SPF i PA +!

Sada ste gotovo profesionalac pri odabiru krema za sunčanje! Ali morate znati osnovne vrste. Postoje 2 osnovne vrste kreme za sunčanje, kemijske i fizičke.

Kemijski kreme za sunčanje: Ovaj tip krema za sunčanje je poznat da apsorbira sunčeve zrake bez dopuštajući im da dođete do vaše kože. Poput spužve! Ove se uglavnom razvijaju na vašoj koži i lako se apsorbiraju.

Fizički kreme za sunčanje: Oni djeluju kao štit na vašoj koži. Oni odbijaju sve štetne zrake i ne dopustite da bilo kakva oštećenja dodiruju vašu kožu. Imajte na umu kako neki kreme za sunčanje ostavljaju bijeli film / bacaju preko kože nakon primjene? Pa, nazivaju se fizički kreme za sunčanje.

Ako imate osjetljivu kožu, odaberite fizikalni krema za sunčanje iznad one kemijske. Kemijski krema za sunčanje može iritirati vašu kožu.

Ovdje su neke glavne i učinkovite sastojke koje biste trebali potražiti u kreme za sunčanje: ekamsule, avobenzon, oksibenzon, titan dioksid, sulizobenzon ili cinkov oksid.

Nekoliko stvari koje trebate zapamtiti je da se uvijek posavjetujte s liječnikom kada sumnjate u neki sastojak. Dobro pročitajte oznaku kako biste znali što se događa na vašoj koži. Uz čitanje recenzija, pročitajte o robnoj marki da biste znali jesu li popularni za upotrebu nečega što možda ne odgovara vašoj koži.

Sjajno! Sada ste u ovom trenutku vrlo profesionalni. Zapamtite, svatko od dobi od 8 mjeseci i više mora koristiti zaštitu od sunca kako bi spriječio oštećenja.

Ostanite zdravi, ostanite lijepi!

Izvori slika: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Zaštita od sunca: Sunscreens Facts, SPF i Application Jeste li znali da je zaštita od sunca sve važnija tijekom zime? Razlika između krema za sunčanje i Sunblocka: Dnevni savjeti za ljepotu Odobreno IMBB: Najbolja i najgora zaštitna krema 2012 Najbolja krema za sunčanje za fer i normalno suhu kožu: pitajte IMBB Apollo Pharmacy krema za sunčanje pregled Kaya Sunscreen za osjetljivu kožu Bio Bloom dnevni losion za zaštitu s krema za sunčanje Fabindia Vitamin E Sunscreen SPF 30 Banana Boat Sport krema za sunčanje SPF 50 Ned Safe -Lotus Herbals SunBlock Recenzije - SPF 40, SPF 60

Radio Za Vas: Kelley Grace & Shonda Lamb | Želite Nas Kontaktirati?

Komentari Na Mjestu: