Pozdrav svima, vodikov peroksid je kemikalija koja učinkovito radi za akne i njihove ožiljke. Dostupna koncentracija vodikovog peroksida varira od 3% do 35% i za uklanjanje akni ožiljaka, morate se odlučiti za nižu. U stvari, vodikov peroksid s koncentracijom od 3% koristi se u slučaju teškog akni dok se razrjeđuje odgovarajućom količinom vode da spusti svoju koncentraciju na 1% za blage akne. Za liječenje ožiljaka, možete se odlučiti za koncentraciju od 3% i ako imate super osjetljivu kožu, a zatim je razrijedite dalje. Evo načina kako se riješiti akni ožiljaka uz korištenje vodikovog peroksida. Zato, pročitajmo dalje.

Upotrebe vodikovog peroksida za uklanjanje šljaka

1. Toner vodikovog peroksida za osjetljivu kožu:

Eterično ulje od ružmarina pomaže toniranju kože i popravcima tkiva kože. Pomaže u smanjenju akni ožiljaka dok vodik peroksid izbjeljuje kožu i smanjuje pojavu akni ožiljaka.

Kako koristiti: Uzmi jedan dio vodikovog peroksida i tri dijela destilirane vode. Dodajte nekoliko kapi ulja od ružmarina. Ulijte smjesu u tamnu boju spritz boce. Za najbolje rezultate, primjenjujte se dva puta dnevno.

2. Jabučni ocat octa i maglice boje bojila s vodikovim peroksidom:

Jabukovački ocat je prilično koristan u liječenju masne kože i kože. Međutim, nije prikladno za osjetljivu kožu da ga koristi koncentriranom. Witch lješnjak u ovom toniku zategne kožu i pročišćava pore dok vodik peroksid olakšava ožiljke od akni. Esencijalno ulje čajevca i esencijalno ulje lavande smanjuju ožiljke i dodaju lijep miris.

Kako koristiti: Uzmite pola šalice jabučnog octa i lijeske. Dodajte dvije ili tri žlice vodikovog peroksida i dobro promiješajte. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i stabla čaja. Ulijte smjesu u bocu spritz. Nanesite toner jednom ili dva puta dnevno.

3. Vodikov peroksid i sodom za pečenje:

Soda za pečenje pomaže u pilingu kože i učinkovito uklanja mrtve stanice kože, dok vodikov peroksid smanjuje pojavu akni ožiljaka.

Kako koristiti: Uzmite dvije žlice sode bikarbone i dodajte malo vodikovog peroksida kako bi napravili glatku tijesto. Nanesite ga preko zahvaćene površine i ostavite 10 minuta. Kasnije ga isperite i ne zaboravite hidratizirati kožu.

4. Vodikov peroksid i mlijeko u prahu:

Mlijeko u prahu je koncentriran oblik mliječne kiseline koji pomaže u postizanju ravnoteže kože. S druge strane, vodikov peroksid pomaže pri ublažavanju kože i smanjenju akni ožiljaka. Da biste izbjegli sušenje kože nakon uporabe vodikovog peroksida, dodajte ga glicerin ili med.

Kako koristiti: Uzmite dvije žlice mlijeka u prahu i dodajte pola ili punu žlicu vodikovog peroksida. Za hidrataciju koristite glicerin ili med u odgovarajućoj količini. Dobro izmiješajte sve sastojke i nanesite ih preko kože. Ostavite je 15 minuta i operite kasnije. Ako je potrebno, pratite hidratantnu kremu.

5. Vodik za čišćenje vodikovog peroksida:

Vodikov peroksid djeluje kao izvrsno sredstvo za čišćenje lica i olakšava kožu radi smanjenja ožiljaka od akni. Praćenje sirovih meda omogućit će pravilnu hidrataciju kože kako bi se izbjeglo pretjerano sušenje kože.

Kako koristiti: Za čišćenje lica, jednostavno prelazite preko pamučne kuglice vodikovim peroksidom preko kože. Djelotvorno će ubiti bakterije i olakšati kožu. Post swiping, pratiti s nježnom masaža pomoću sirovih meda kako bi se koži odgovarajuću hidrataciju. Isprati s normalnom vodom.

Riječ opreza:

Iako je vodik peroksid prilično učinkovit u liječenju akni ožiljaka, to nije nuspojave slobodnog oblika. Evo nekoliko mjera opreza koje se moraju poduzeti pri korištenju vodikovog peroksida. 1. Nikada ne koristite vodikov peroksid u velikoj koncentraciji jer može oštetiti kožu. Da biste bili sigurni, uvijek koristite malu koncentraciju vodikovog peroksida i ubrzava proces ozdravljenja. 2. Malo će početi pušiti, ali koža će se naviknuti na to. Međutim, ako se još uvijek osjećate ogorčeno nakon prvog tjedna, prekinite upotrebu. 3. Nikada ne primjenjujte vodikov peroksid blizu vaših očiju, usta i nosa. 4. Nikada nemojte preskočiti krema za sunčanje kada idete van. 5. Uvijek očistite lice blagim sredstvom za čišćenje prije nanošenja vodikovog peroksida kako biste izbjegli suhoću. 6.Prestanite koristiti čim započnete vidjeti željene rezultate jer ubija i neke dobre bakterije kao dobro. 7. Ako osjetite tešku suhu kožu ili bol tijekom korištenja vodikovog peroksida, odmah prekinite upotrebu.

6 jednostavnih načina za hidratiziranje kože osim pitke vode Iznenađujuće jednostavne načine kako bi se izgledali privlačnije 10 jednostavnih načina da izgledaju osvježeno i lijepo svako jutro 7 načina korištenja kokosovog ulja za bore i progibanje kože 8 Prednosti i načini korištenja losiona u kalamiji u vašoj ljepoti 10 Zanimljivi načini korištenja vašeg ljepšeg miješalica Kako ukloniti blackheads s vodikovim peroksidom u 5 jednostavnih koraka Prednosti vodikovog peroksida 8 načina korištenja ulja čajevca za acne i acne ožiljaka 8 najboljih proizvoda za uklanjanje akni ožiljaka

Radio Za Vas: Kelley Grace & Shonda Lamb | Želite Nas Kontaktirati?

Komentari Na Mjestu: